divendres, 24 d’abril de 2015

A FLOR DE CERÀMICA


Ofèlia Sanz i Climent neix a la població valenciana de la Pobla del Duc, al centre de la Vall d’Albaida, on ja de petita, manifesta les seves inclinacions artístiques, i és feliç quan aconsegueix expressar amb dibuixos sobre fragments de rajola el seu deler.
Viu sempre a Arenys excepte uns anys a Barcelona, on obté el títol d’Arts Aplicades en l’especialitat de ceràmica a l’Escola Llotja, i on posteriorment munta un taller d’artesania amb altres companyes d’estudis.
De retorn a la nostra vila i amb la vinguda de la democràcia, és ella l’escollida per a fer els nous rètols dels carres catalanitzats, i altres plaques ceràmiques com les de la plaça de la Vila i de l’Església i la del llindar del cementiri, o la més recent, la de l’homenatge als vidriers Sala.
Així mateix, té el goig de tenir representada la seva obra a les ciutats de Brussel·les, Tokyo i Michigan.
Aquesta primera exposició individual ens presenta una nova faceta del seu art i un llenguatge innovador, ja que prescindeix de les figures geomètriques i s’endinsa en aquest treball, caracteritzat per la seva gamma cromàtica, amb motius d’arbres i flors, i on, a l’originalitat de la forma s’hi afegeix la bellesa dels colors.
Joaquim Cassà i Barrera

 
La ceràmica és un Art creatiu, és la més universal de les Arts, ja que apareix a totes les èpoques i a totes les cultures del món.
En aquest cas, la font d’inspiració de la ceramista Ofèlia Sanz neix de la Natura, encara que hi afegeix una bona dosi d’imaginació.
Totes les peces han estat elaborades totalment a mà, i s’han enfornat com a mínim dos cops a 980º C de temperatura, i cada peça és única.
Un ofici no és Art, però l’Art neix d’un ofici, i mentre duri la Terra, mai faltarà el foc i el fang, i unes mans, que no es resisteixen a la temptació de treballar-lo.
 
Ofèlia Sanz
 

 
Horari i dies de visita :
Del 8 al 31 de maig de 2015

Divendres de 6 a 2/4 de 9 del vespre. 

Dissabtes i diumenges d'11 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada